Нова учебно-творческа година за китарната школа в читалище „ЛИК“

12.09.2022 16:27

Школа по класическа китара ЛИК е готова да приеме нови свои възпитаници.

На 18 и 25 септември от 17:00 в читалище „ЛИК“ (ул. „П. Р. Славейков 23“) всеки, желаещ да овладее класическата китара, може да се срещне с екипа преподаватели: Николай Михайлов, Стефанос Димитриу, Милена Грамова.

Подробно ще бъде представен учебно-творческия начин на работа, ще се представи информация за всички детайли на обучението.

Плевенската китарна школа бележи завидни успехи през последните години. Нейни ученици свирят не само за лично развитие и удоволствие, но стават лауреати на наши и международни конкурси.

 Ето и кратки визитки на преподавателите в китарната школа в читалище „ЛИК“:

Николай Михайлов е преподавател по класическа китара, камерна музика и музикални ансамбли в Национално училище по изкуствата “Панайот Пипков”- Плевен. Създател и организатор е на един от най-мащабните фестивали в Европа за китара, а именно: Международен фестивал на китарата Плевен. В периода 2018-2020 год. е  заместник-директор по учебно-творческата дейност.  Ежегодно Николай Михайлов участва в редица международни фестивали и конкурси като член на жури, преподавател в майсторски класове и солов изпълнител.

Милена Грамова-Михайлова е създател и председател на Сдружение „Изкуството до мен“ от 2014г. Към момента е организатор на културни и образователни събития с обществена значимост, сред които: фестивали, образователни семинари, концерти, академии и др.

От 2015г. е и учител „Теоретично обучение“ в Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“, гр. Плевен. Професионален преподавател по китара.

Стефанос Димитриу е роден в град Лимасол, Кипър през 1992 г. От ранна детска възраст се вдъхновява от класическата китара и започва да учи сам както и с различни преподаватели. В последствие продължава образованието си в София, при доц. д-р Росен Балкански. През 2017 г. завършва бакалавърска степен и една година по късно, магистърска в НМА „Панчо Владигеров“ – гр. София. През тези години участва в множество концерти и конкурси с различни състави и като солист в Кипър, България и Швейцария. От 2016 г. започва да се занимава с преподавателска дейност, композиция и аранжиране.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: