Две малки художнички от арт школа „Колорит“ са победители  в Международния конкурс „Здраве 2022“ в Иран

11.09.2022 12:10

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Четиригодишната Елеонора Петрова и десетгодишната Алекса Димитрова от арт школа „Колорит“  се класираха в Топ 3   на първа и втора възрастови групи и стават носители на „Златен трофей“ и „Златен медал“ от 8-мия Международен конкурс за детска рисунка „Здраве 2022“ в Иран. Те получиха  „Официална покана“  за тържествената церемония по награждаването,  която тази година ще се проведе в град Маскат в Оман по време на 8 -мия Международен фестивал на картините за педиатрични пациенти на 8 ноември 2022 година.

Творбите на Елеонора и Алекса са се състезавали с номинираните творби, избрани сред хиляди рисунки на деца от 28 страни от различни континенти. Творбите на победителите се отпечатват на рекламни тениски и сувенири и се продават с благотворителна цел в помощ на нуждаещи се болни деца по целия свят на благотворителни церемонии, изложби, презентации, фестивали под девиза „Дари усмивка на биещо сърце“. Конкурсът се организира от педиатри от цял свят, обединени в „Група за здраве и изкуство“/HEART/. Всяка година Фестивалът и награждаването се провеждат в различни страни по света. За  двете деца и за мен като арт педагог, това е изключителен успех. Рисунките на Елеонора и Алекса са атрактивни, носят ярко послание, оптимизъм, наситени са със символи и са изпълнени в сложни живописни техники.

За трета поредна година  по две деца от школа „Колорит“ са победители в този престижен международен арт форум. Елеонора живее в Лондон и се обучава онлайн в арт школа „Колорит“ и това е нейната поредна престижна международна награда. За Алекса това е също поредно високо отличие. Темата „Здраве“ е сложна, но интересна и провокира у децата оригинално творческо мислене. Голямо значение има подготовката, нагледните материали  и вдъхновяващото и професионално ръководство на  арт  педагога.

Това информира Майя Ананиева – ръководител на арт школа „Колорит“ – Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: