Младият учен Рая Драгоева е синият кандидат в листата на ГЕРБ-СДС

10.09.2022 9:37

Номинацията на Съюза на демократичните сили за предстоящите парламентарни избори на 2 октомври в листата на коалицията им с ГЕРБ е младата докторантка на Стопанската Академия „Димитър А. Ценов” в Свищов Рая Драгоева. Младата финансистка е родом от с. Малчика, общ. Левски и е дъщеря на известния футболист на „Спартак” Плевен от близкото минало Бисер Драгоев.

Тя е завършила престижната Държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев” в Свищов с отличен успех, преди да продължи образованието си в свищовската Алма матер, където получава и златна значка при дипломирането си. Темата на докторантурата и е в областта на банковото дело, а професионалните и интереси включват и публичните финанси. СДС залага на ново лице в областта с послание, че Плевен и региона имат нужда да запазят младите хора и да осигурят възможност за тяхното професионално и житейско развитие на местно ниво.

„СДС” е марка не само с история, но и с бъдеще и номинацията на нов, непартийно обвързан и завършен в професионално отношение кандидат в листата ни за 15-ти МИР е послание именно към тези младежи.” – заяви по повод изненадващата кандидатура главният секретар на синята партия Илия Лазаров.

„СДС” дава път в редиците си на всички, които знаят, могат и желаят да се развиват в Плевен. Ние категорично смятаме, че професионалната подготовка на млади хора като Рая не отстъпва на прехвалените възпитаници на Харвард, които за няколко месеца управление докараха финансите на държавата до плачевно състояние. В училищата, които Рая е завършила със златно отличие са преподавали български будители като Владимир Димитров – Майстора, Николай Лилиев, професорите Димитър Бъров, Георги Данаилов, Велеслав Гаврийски и др.  Време е да се отърсим от илюзията, че нашите образователни институции и младежите, които са показали доверие в тях са второ качество хора, каквото се опитват да ни наложат като мислене  глобалисти и либерали, които не изпитват уважение нито към родните ни традиции, нито имат чувствителност към развитието на нашите региони” – допълни представянето на кандидатурата председателят на СДС Румен Христов.

От плевенската областна структура на „СДС”  успех на младата кандидатка пожелаха областния координатор д-р Мариана Лазарова и общинския председател на „сините” Пепо Петков, които увериха че партията на усмихнатото лъвче, вдигнало победните два пръста ще продължи да отстоява собствения си самостоятелен облик и на местно и на национално ниво.

Рая Драгоева е седма с преференциален номер 107 в листата на ГЕРБ – СДС, която е под номер 24 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

#тагове:

НАЙ-НОВИ: