Времето през уикенда: облаци, дъжд, но топло

10.09.2022 8:18

 

Днес ще има разкъсана до значителна облачност. В общата облачна маса ще се развие и купесто–дъждовна облачност, от която на много места ще вали краткотраен дъжд, временно интензивен и придружен от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб от запад-северозапад, с временно усилване по конвективната облачност. Минималните температури ще бъдат между 17° и 19°.

Максималните температури ще са между 28° и 30°.

Атмосферното налягане ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще има значителна облачност. В общата облачна маса ще се развие и купесто-дъждовна облачност, от която на много места ще вали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 24°. Максималната температура на 2000 м ще е около 17°.

В неделя облачността ще е променлива. Привечер облачността ще се увеличи и неделя вечерта и в понеделник през нощта на места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 16° и 18°. Максималните температури ще са между 25° и 27°.

Атмосферното налягане ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще има разкъсана до значителна облачност. В общата облачна маса ще се развие и купесто–дъждовна облачност, от която на места ще вали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 19°. Максималната температура на 2000 м ще е около 12°.

Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: