Окръжен съд постанови: обвинената за причиняване на смърт при катастрофа е невинна!

07.09.2022 15:11

Днес състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело №213/2022 година, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу Е.Г.Б., родена 1994 година от град Кнежа, област Плевен, обвинен в това, че на 08.08.2019 година, управлявала лек автомобил със скорост от 99,4 км/ч, при разрешена 90 км/ч. в землището на град Кнежа и на кръстовище образувано от пресичането на пътя Кнежа – Червен бряг с пътя с. Търнак-с. Лазарово при сблъсък между нейния автомобил и друг автомобил  навлизащ в кръстовището, причинила смъртта на водача на другия лек автомобил – И.Б.Й. от село Глава – престъпление по чл.343, ал.1, б.“в“, вр. с чл.342, ал.1 от НК.

В провелото се съдебно заседание, съдебното следствие е приключило и е постановена присъда, с която подсъдимата Е.Г.Б. е призната за НЕВИННА в това, да е извършила престъплението, за което е привлечена като обвиняем.

Присъдата не е окончателна. Същата може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд – Велико Търново, в петнадесетдневен срок, считано от днес.

Това информират от институцията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: