Областният управител уважи 95-та годишнина на читалището в Тодорово

05.09.2022 15:44

Областният управител на Област Плевен уважи 95-та годишнина на читалище „Бъдеще 1927“ в село Тодорово. Тържеството се състоя на 3 септември.

„С посланието на организирания от Вас благотворителен базар – концерт „С ръце и сърце за читалището“ за пореден път показвате, че сте добри пазители на културно – просветната работа на читалищните деятели през годините, съхранявате местните традиции, история и автентичен фолклор. С подобни дела Вие наистина чертаете бъдещия хоризонт на читалище „Бъдеще 1927“, каза в обръщението си областният управител.

Към председателя на читалището Петко Дилков, секретаря Галя Нинова и цялото читалищно настоятелство той отправи пожелания за здраве, енергия и сили, поднесе поздравления за организацията и провеждането на прекрасната инициатива и  призова да се множат последователите в подобни начинания в подкрепата на добрите читалищни дела.

„Пожелавам Ви да сте все така последователни и вдъхновени продължители на 95-годишната история на читалище „Бъдеще 1927“, каза в заключение губернаторът на област Плевен.

Той подари на читалището луксозна книга за Плевенска област със забележителни места на 11-те общини от Област Плевен.

Информация и снимки: Областна администрация Плевен

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: