Облаци и кратък дъжд през уикенда

03.09.2022 7:34

Днес преди обед ще има разкъсана до значителна облачност, от която на отделни места ще превали краткотраен дъжд. След обед облачността постепенно ще се разкъса и намалее до незначителна. Вятърът ще бъде слаб до умерен от север-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 15° и 17°. Максималните температури ще са между 22° и 24°.

Атмосферното налягане ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще има значителна облачност. В общата облачна маса ще се развие и купесто-дъждовна облачност, от която на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 16°. Максималната температура на 2000 м ще е около 11°.

В неделя преди обед ще има променлива облачност. Около и след обед ще бъде предимно слънчево но привечер облачността отново ще се увеличи и вплътни. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 13° и 15°. Максималните температури ще са между 24° и 26°.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще има разкъсана до значителна облачност. В общата облачна маса ще се развие и купесто-дъждовна облачност, от която на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 18°. Максималната температура на 2000 м ще е около 13°.

Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: