БНР ще предава днес на живо от Плевен от 9 до 12 часа!

03.09.2022 7:23

БНР ще предава днес на живо от Плевен Последното издание на програма „Хоризонт“ –„Чуй лятото“ ще бъде в открито студио на живо от Плевен. На 3 септември , от 9 до 12 часа, територията е запазена за Плевен и региона. Ще представим културата на седмия по големина град на България, ще научите още за историята и талантливите децата на Плевен в компанията на водещите Иван Русланов и кореспондента на Плевен Латинка Светозарова.

Иван Русланов е автор и водещ на предаването „Понеделник вечер“. Водещ е и на „Нощен Хоризонт“, редактор в култовото „12+3“. Неговият усет към хората и литературата са добре известни с последните му интервюта с писателката Рута Сепетис в първото си участие за България, с португалския автор Жоао Пинто Коелю, който повече от 30 години изследва Холокоста, с италианския писател Доменико Дара… И как се стига до майката на Илън Мъск и още куп международно признати личности и творци за интервю. Умения, професионализъм и талант, които всички признават на Иван Русланов.

В студиото от Плевен ще говорим за Панорамата, за историята, за ежедневието на един екскурзовод в единствения по рода историко-художествен музей панорама „Плевенска епопея 1877“ с Богомил Стоев , с талантливата Антоанета Гъркова, ученичка в НУИ „Панайот Пипков“, с Люси Дяковска – за песента и какво я свързва със „Северняшкия ансамбъл“ и плевенската филхармония. Това е само малка част от разказа със звук за Плевен. Кога –на 3 септември от 9 до 12 часа!

Това информират от националното радио.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: