БСП тръгва на изборите с мотото „За социална и сигурна държава“!

02.09.2022 18:13

Областният председател на БСП Плевен Свилен Атанасов представи днес на пресконференция в БТА листата на „БСП за България“ за 15 МИР в присъствието на водача на листата проф. Румен Гечев и кандидатите за народни представители Стефан Бурджев, Илиян Йончев и Бисер Борисов.

„Важно е след 2 октомври, благодарение на резултатите от изборите, да се направи така, че нашите представители в следващата законодателна и изпълнителна власт да продължат с реализацията на социалните мерки. Нека подсигурим по-спокойно бъдеще на нашите граждани.“, заяви Свилен Атанасов.

БСП тръгва на изборите с мотото „За социална и сигурна държава“ и с номер 28 в интегралната бюлетина. Най-важни за БСП са икономиката и социалната политика.

За да преведем България през тежките зимни месеци, които идват, БСП предлага следните решения:

Първо, трябва да се замрази цената на газа. Така, както през февруари го направихме с цената на тока за домакинствата. Това даде резултат – спасихме хората от високи цени. Сега това трябва да го направим с газа.

На второ място – сериозна програма за компенсация на фирмите и бизнеса за цената на газа. Същото го направихме и с тока. Стигнахме до 250 лв. на мегаватчас компенсация за бизнеса и така спасихме икономиката. Не допуснахме фалити, не допуснахме да освобождават работници, а безработицата ни е по-ниска от европейската.

На трето място – мощна социална програма, каквато имаше и досега. За да се компенсират тези високи цени и обедняването на хората.

На четвърто – да се възстановят разговорите с Русия и „Газпром“, за да се осигурят по-ниски цени на газа. Това спешно трябва да се направи, защото кризата няма да е само през зимата“.

Ето и кратки визитки на кандидатите за народни представители от 15 МИР Плевен:

Румен Гечев е роден на 4 октомври 1956 г. в Червен бряг. През 1980 г. завършва Висшия икономически институт „Карл Маркс“ (УНСС) в София, пак там е преподавател, професор. Специализирал е икономика в Илинойския щатски университет, Университета „Теймс Вели“ и Аризонския университет. През 1990 г. става член на БСП, в периода 1995-1997 г. е вицепремиер и министър на икономическото развитие. Народен представител в 37 НС; 42 НС; 43 НС; 44 НС; 45 НС; 46 НС и 47 НС.

Стефан Бурджев е роден на 14 юни 1986 г. Завършил е бакалавърска степен „Публична Администрация“, магистър по „Икономика“. Семеен е – с две деца. Работи в сферата на медиите и интернет комуникациите от 8 години, както и в семейната ферма с дейност, свързана със земеделие и животновъдство.

Член на БСП от 2009 година. Член на Националния съвет на БСП. Секретар на Изпълнителното бюро на БСП с ресор „Организационно направление“.

Народен представител от коалиция „БСП за България“ в 44-тото и 46-тото Народно събрание. Заместник-министър на земеделието в последното правителство.

Илиян Йончев е роден на 11.03.1976 г. в Плевен, завършва “Езиковата” гимназия в родния си град, след което се дипломира в СУ „ Климент Охридски”, със специалност „Право” и специализации по „Правораздаване” и „Международно право и международни отношения”. Има магистратура по здравен мениджмънт от МУ-Плевен. От 2005-та година работи в МУ-Плевен, като в момента е ръководител „Секретариат, европейски програми и проекти”.

Два мандата е общински съветник, областен управител на област Плевен за периода 06.2013-08.2014 г. и три мандата заместник председател на Общинската организация на БСП-Плевен. Народен представител в 47-то Народно събрание.

Доц. д-р Бисер Борисов е специалист по вътрешни болести и болести на бъбреците, в момента е началник на Отделението по нефрология в УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен, където работи от 1996 г. Съпругата му също е лекар, работи в Клиниката по белодробни болести в УМБАЛ – Плевен. Има двама сина.

Доц. д-р Борисов е член на БСП от 2016 г. Член на Общинския, а след това и на Областния съвет на БСП.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: