Бойко Борисов в Плевен: Еврофондовете са единственият шанс за Северозапада и Западна България да се сдобият с по-добър живот

02.09.2022 17:04

Еврофондовете са единственият шанс за Северозапада и Западна България да се сдобият с по-добър живот. Това каза по време на старта на предизборната кампания в Плевен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „По време на българското европредседателство се приемаше финансовата рамка за следващите години. България не беше орязана от средства след Брекзит. Получихме дори 2 милиарда повече“, допълни Борисов.

Той подчерта, че само в България по време на европредседателството са дошли всички лидери на Европейския съюз – от канцлера на Германия, през президента на Франция и всички останали. „Това се случи, защото бяхме добри, бяхме много добри. Издействахме си влизането в чакалнята на еврозоната и приемането ни в Европейския банков съюз“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Борисов уточни, че е момента България е получила нула от европейската солидарност за възстановяване от Ковид кризата. „Представяте ли си каква неграмотност и незаинтересованост!? И лобизъм за частните интереси на „промяната“. Не случайно си докараха „Джемкорп“, каза Борисов.

Той добави, че „Промяната“ грабят директно от джоба на хората с водата, нафтата, бензина, метана и газа. И допълни, че в момента няма нещо, което да се е подобрило, а всичко е счупено.

„Оставихме в нарочна сметка 1 милиард лева, за да достроят АМ „Хемус“. Най-голямата им гордост е, че спряха „Хемус“ и  пътя „Русе – Велико Търново“. Какви инвестиции ще привличаш, когато ТИР-ът пътува по десет час по неподдържаните две години пътища?“, попита Бойко Борисов.

„Четири милиарда и шестстотин милиона лева са изтекли от България през последните месеци през посредниците. Затова тази партия на посредниците трябва да бъде побеждавана. Вместо да надградят, те унищожиха всичко направено. По най-груба сметка по 30 милиона на ден излизат от България за посредниците на тази партия!, каза Борисов.

Той допълни, че предишните управляващи са дошли с гръмки обещания за изграждане на магистрали и мостове, а след година, няма и метър от тях.

„Лесно се обещава, трудно се работи и трудно се изкарват пари, за да се плащат. Ние имаме най-слабия инвестиционен климат и най-високи цени на хранителните продукти благодарение на партията на „промяната“, на ДБ и БСП. За година и половина! Вместо да надградят промяната, те унищожиха всичко направено, каза още лидерът на ГЕРБ.

Информация и снимка: https://www.gerb.bg

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: