Без „плакатна война“ по време на кампанията в Плевен

01.09.2022 7:29

За коректна предизборна кампания без „плакатна война“ се споразумяха на среща в клуба на БТА Плевен представители на Коалиция ГЕРБ–СДС, Коалиция „БСП за България“, ПП „Възраждане“, ПП „Има такъв народ“.  Със своя позиция от ПП „Продължаваме Промяната“ заявиха също, че ще спазват закона по време на предизборната кампания.

Началото на разговорите за постигане на споразумението бе поставено по време на консултациите в община Плевен за определяне съставите на секционните избирателни комисии, стана ясно по време на срещата.

„Събрахме се щабовете на парламентарно представените сили да изразим своята готовност и желание да направим една почтена предизборна надпревара. Предлагаме да спрем „плакатната“ война, която досега се водеше“, каза Емил Инджиян от ГЕРБ–СДС.

„Плакатната война не носи никакъв позитив на нито една политическа сила. В 21-ви век е повече от нормално да покажем в една от поредните предизборни кампании, че можем да имаме европейско и сдържано, почтително един към друг поведение“, коментира и лидерът на БСП В Плевен Свилен Атанасов.

Иван Янчев от ИТН предложи в областния център да не се лепят плакати, а агитацията да е чрез транспаранти.

Участниците в изборите ще поддържат комуникация между щабовете по време на предизборната кампания. Към устното споразумение може да се присъединят по всяко време и други партии и коалиции, които ще участват в изборите на 2 октомври.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: