Заместник областният управител уважи откриването на новата учебна година в СУ „Георги Бенковски“

01.09.2022 16:16

Заместник областният управител на Област Плевен Александър Трайков участва днес в откриването на новата учебна година в спортно училище „Георги Бенковски“, гр. Плевен.

„Радостен съм от факта, че 53 години след откриване на първото спортно училище в България продължавате да пишете историята на училището в настоящето, а бъдещето предстои“, каза в приветственото си слово зам. областният управител и не скри задоволството си от факта, че в първия ден на новата учебна 2022 – 2023 година е сред настоящи и в компанията на бивши възпитаници на училището.

С радост и вълнение г-н Трайков сподели, че самият той е възпитаник на спортното училище. „Това си остава моето училище, което съм завършил  преди почти четвърт век.

„Училището е основна стъпка в живота. Нашето спортно училище е мястото, където изпитваме първите радости от победите си, а понякога се опитваме да скрием горчивите сълзи от поражението. Училището ни учи да преодоляваме трудностите и да не спираме дотук.

Днес, вие, скъпи ученици, сте част от тези, които пишете историята на българските олимпийски, световни и европейски рекорди“, каза още в словото си заместник областният управител и отправи следния призив: „Нека никога не угасва у вас искрицата, която ви е запалила по вашия спорт. Не спирайте да усъвършенствате таланта, който имате, за да достигате целеустремени до успеха!“

Г-н Трайков пожела една успешна нова учебна година, изпълнена с безброй медали и успехи. На директорката на училището г-жа Марияна Костова той връчи изискан букет червени гербери с българския трикольор.

Това информират от Пресцентър на Областна администрация.

.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: