Засякоха трима подпийнали зад волана

29.08.2022 10:08

Бързо производство е образувано в РУ – Левски за управление на автомобил след употреба на алкохол. В 02:25 часа на 28 август на кръстовище в село Аспарухово полицейски служители спрели за проверка „Опел Астра“, управляван от 49-годишен. Направеният тест за алкохол на водача е отчел над 1.2 промила. Издаден е бил талон за медицинско изследване, нарушителят е отказал кръвна проба за анализ във ФСМП – Левски. Започнато е бързо производство. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Сезирана е РП – Плевен.

На 27 август в град Славяново при проверка е установено, че 48-годишен  управлява лек автомобил „Опел Астра“ след употреба на алкохол. Направената проба е показала над 1.2 промила. За констатираното на водача е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай. Образувано е бързо производство.

На 28 август в Левски е задържан 33-годишен местен жител за шофиране в нетрезво състояние. Проверката е извършена в 22:03 часа на улица „Никола Вапцаров“. Установено е, че мъжът се е придвижвал по улиците на града с автомобил  „Опел Вектра“ с над 1.2 промила алкохолна концентрация. Издаден е талон за медицинско изследване. По случая е образувано  бързо производство и е сезирана РП – Плевен.

Това информират от Пресцентър на МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: