ПП Възраждане представи листата и приоритетите си за Плевен и региона

28.08.2022 14:00

Листата с кандидатите за народни представители и някои от идеите за развитието на Плевен и региона представиха днес на пресконференция в Централа на партията представители на ПП „Възраждане“ – Плевен. В събитието участваха водачът на листата за 15 МИР Плевен и член на Организационния съвет Ивелин Първанов, областният координатор Данаил Раденцов и председателят на общинската структура Захари Дончев.

„Проблемите, които стоят пред нашето общество и нация, не са по-различни от тези, които бяха и миналата година, с разликата, че възникна един нов катализатор – военният конфликт в Украйна, който ускори негативния ефект на всички фактори, които разрушават нашата държава. Знаеше се, че този проблем може да възникне и управляващите разполагаха с една година, за да вземат някакви мерки, които да смекчат удара. Вместо това ние се засилихме към пропастта. Необходима е мобилизация на всички сили, за да оцелеем като нация и държава.?, заяви на пресконференцията Ивелин Първанов.

Според него един от основните приоритети за региона ни е възстановяването и развитието на културно-историческия и еко-туризъм. Като пример той посочи огромния потенциал, който предлага античният град Улпия Ескус, както и развитието на проекта еко-пътека „Чернелка“. Развитието на атомната енергетика и построяването на АЕЦ Белене е друг важен приоритет за ПП „Възраждане“, който има не само регионално, но и национална стратегическо значение за държавата.

„През последните три десетилетия нашият град е забравен от централната власт. Затова и наша основна задача ще бъде възстановяване на връзката между централната и местна власт.“, заяви на пресконференцията вторият в листата на ПП „Възраждане“ в Плевен Данаил Раденцов. Според него липсата на инвестиции, ограниченият брой работни места и ниските заплати са причините младите хора да търсят препитание и професионално развитие в други градове и извън България.

Раденцов информира и за предстоящата реализация на проект на местната организация на „Възраждане“ – поставяне на макети на малки деца в близост до пешеходни пътеки в града. Целта е повишаване бдителността на шофьорите, с оглед зачестилите случаи на инциденти на пешеходни пътеки. Той припомни и за продължаващата инициатива на членовете на организацията в Плевен със собствени средства и труд да възстановяват детски площадки.

Създаването на условия за детски и масов спорт в Плевен е друг основен приоритет на „Възраждане“, изтъкна на пресконференцията Захари Дончев. Такъв е и насърчаването на инвестиции в развитието на туризма.

Ето и пълната листа на „Възраждане“ за 15 МИР Плевен:

  1. Ивелин Първанов Първанов – Ивелин Първанов е писател, геополитически анализатор, експерт по транспорта. Той е автор на книгите „Атентаторът“ и „Бойно охранение“. Участник в първата мироопазваща мисия на българските въоръжени сили. Награден с медала на ООН „В служба на мира“.
  2. Данаил Николаев Раденцов – 39г. семеен, с две деца. Икономист. Дългогодишен мениджър във фармацевтични компании. Има задълбочени интереси в спорта и туризма.
  3. Захари Величков Дончев – 39г. семеен. Икономист. През последните 15г. е заемал различни мениджърски позиции в областта на производството и търговията в големи компании в Област Плевен.
  4. Тихомир Радославов Стойков – 46г. семеен, с 2 деца. Магистър по математика и информатика. Офис мениджър за централна и северозападна България в сферата на интеграция на софтуер за автоматизация на продажбите и системи за предотвратяване на кражби в търговските обекти.
  5. Виктория Василева Мучанова – 30г., семейна с 2 деца. Докторант в сферата на софтуерно инжерество. 3 публикувани научни изследвания на международни конференции, свързани със запазване на културно-историческото наследство на страната чрез дигитализация.
  6. Ивайло Мариянов Ивайлов – 39г., семеен, с 2 деца. Образование в сферата на земеделието. Работи в сферата на металургията и индустрията с метали.
  7. Нели Иванова Симеонова – 54г., с 1 дете. Магистър по Биология и Химия. Учител по химия в професионална гимназия в гр. Плевен.
  8. Бисер Георгиев Ангелов – 41г., семеен, с 2 деца. Финансист. Преприемач. Задълбочени познания в областта на спорта.
  9. Мария Василева Райкова – 42г., Магистър Човешки Ресурси. Дългогодишен мениджър в областта на енергетиката.
  10. Стефка Павлова Йоргова – 60г., Магистър „Предучилищна педагогика“, Старши учител. Множество международи и национални награди в областта на училищната педагогика.
  11. Богомил Георгиев Димитров – 42г. Образование в сферата на земеделието. Строителен предпримач.
  12. Силвия Тоткова Трифонова – 52г., семейна с 2 деца. Музикално образование. Предприемач в хранително-вкусовата промишленост.
  13. Тони Петков Тошев – 54 години, семеен с 1 дете. Инженер спец. Двигатели с вътрешно горене. Дългогодишен опит в автомобилната и електро – диагностика.

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: