Слънце през уикенда. Време за разходки.

27.08.2022 7:41

Днес ще преобладава слънчево време с купести облаци в следобедните часове. В западната част на Дунавската равнина ще бъде почти тихо, а в централните региони ще духа слаб вятър от северозапад-север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 16° и 18°. Максималните температури ще са между 30° и 33°, в централните части с 2-3 градуса по-ниски.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. В часовете след обяд ще се образува мощна купеста, а в централния дял и купесто-дъждовна облачност и там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите слабо ще се повишат и на 1200 м ще бъдат около 25°, а на 2000 м – около 19°.

В неделя ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб локален вятър. Минималните температури ще останат между 16° и 18°. Максималните температури ще са между 32° и 34°.

Атмосферното налягане още малко ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива. В късния следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и вечерта ще има краткотрайни валежи, на места придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад-север. Температурите ще останат без съществена промяна.

Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: