С Фестивал на пълнената чушка продължават днес Панаирните дни в град Левски

27.08.2022 8:42

С третото издание на НФ „Пълнената чушка – най- вкусната левченска традиция” и Фермерският пазар в подкрепа на местните производители на традиционния панаир в град Левски продължават днес Панаирните дни в град Левски .

Целта на кулинарния фест е да се съхрани и популяризира българската кулинарна традиция, в която пълнената чушка присъства на всички събори, панаири и празници в община Левски и се даде възможност на местните производители да покажат своите продукти на домакини и гости на фестивала. Програмата предвижда кулинарен конкурс, дегустация, забавни състезания, музика и танци.

В  парковата  зона до сградата на Община Левски на 27 август/събота/ от 10 ч.участниците в НФ „Пълнената чушка  – най вкусната левченска традиция” ще покажат своето кулинарно майсторство, оригиналност и традици и да спечелят награди  изработени от майстор ювелир за първо, второ и трето място  в състезателните категории: „Пазители на традицията”, „Кулинарно вдъхновение” и „Чушката – царицата на есента”. Наградите са осигурени от Община Левски. Председател на журито отново ще бъде известния български кулинар Иван Звездев.

Всички производители на български храни и продукти, традиционни и нетрадиционни, ще  представят  изделията си  на Фермерски пазар, който ще е разположен на пешеходна зона до сградата на Община Левски/централна част на града/.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: