Васил Аврамов с достойно признание за творческите си постижения

26.08.2022 16:46

Васил Аврамов, Почетен гражданин на град Левски, член на Съюза на българските писатели, носител на много български и международни отличия, автор на стихосбирките „Престой на гара Левски“ (1992), „Трохи за птиците“ (2005) и „Стряха от сънища“ (2015), отбеляза 85-годишен юбилей на 24 август.

Кметът на Община Левски Любка Александрова честити лично с радост, уважение и признателност юбилейната годишнина на Васил Аврамов с пожелания за здраве и вдъхновение. За достойно изминалите години истинският воин на духа Васил Аврамов получи Почетна грамота и плакет на Община Левски с пожелание да му напомнят, че всички в общината ни много го обичат. Своите сърдечни поздравления поднесе и Петя Чолакова – главен експерт в отдел „Образование, култура и спорт“.

Юбилейна книга с избрани творби и подробна биобиблиография – паметен, уникален подарък получи на рождения си ден поетът с мъдър усет за живота и воля за духовност, лично от автора ѝ Светла Девкова, която е от гр. Левски, преподавател в УниБИТ и редактор в издателство „За буквите – О писменехь“ и на едноименния вестник. Библиографията на Васил Аврамов съдържа над 400 библиографски описания на публикации и излиза с подкрепата на Община Левски.

Творбите на Васил Аврамов са докосвали духовната ни потребност да съхраняваме ценностите на българския народ. Творецът има ярко присъствие в духовния живот на гражданите ни. Книгата е плод на усилията да се събере и представи внушителното творческо многообразие, но и откровения за автора от негови колеги, приятели, почитатели, съграждани. С подкрепата на Община Левски книгата ще бъде достъпна за всички в библиотеките през месец септември.

Васил Аврамов благодари за сърдечното признание на всички с радостно вълнение и обич. Специални поздрави са изпратени за неуморния му и непримирим творчески дух и от Недялко Йорданов, който публикува на цяла страница във в. „Ретро“ творби на Васил Аврамов, от Съюза на българските писатели, от Габровското дружество на писателите, от приятели от близо и далеч.

Честит юбилей, г-н Аврамов, с радост и гордост Ви поздравяваме всички ние, докоснали се по един или друг начин до уникалната Ви творческа дарба и човешкото обаяние, до волята Ви да пазите истинските ценности в живота!

Текст и снимки: Пресцентър на Община Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: