Задържан е извършител на кражби в Плевен

26.08.2022 10:21

Разследване на служители от Първо РУ – Плевен установи, че 35-годишен е автор на кражби в областния град. За това съобщават от ОДМВР – Плевен.

На 24 август в 14:10 часа в полицията е постъпил сигнал за откраднат автомобил „Опел Астра“ от гараж в Плевен. По информация на собствениците престъплението е извършено за времето от 09:15 часа на 22 август до 14:10 часа на 24 август от клетка на подземен гараж на улица „Гренадирска“. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители и е извършен оглед. Установено е, че с подбран или подправен ключ е отключен катинар на гаражната врата и е проникнато в помещението. Автомобилът е бил отключен, а контактният ключ и документите са били в жабката му. От гаража за откраднати още четири  гуми „Мишлен“ и четири метални джанти. Нанесените материални щети са в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство и автомобилът е обявен за общодържавно издирване.

От проведените оперативни действия „Опел“-ът е установен на улица в село Буковлък, с леки материални щети и липсващи документи.

Разследващи от Първо РУ – Плевен са влезли в дирите на извършителя – 35-годишен плевенчанин. Той е задържан на 24 август с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР. При проведени допълнителни процесуално – следствени действия в дома му да открити вещи, съотносими към друго престъпление в Плевен.

По информация на собственик на апартамент за времето от 07:30 часа на 20 август до 00:10 часа на 24 август 2022 година от дома му са откраднати движими вещи – техника и дрехи. На местопрестъплението е извършен оглед и разследващите са установили, че в жилището е проникнато през незатворен прозорец на банята. От апартамента са откраднати два телевизора „Самсунг“ – 43 инча, прахосмукачка робот „Ксиоми“,  лаптоп  „Хюлед пакърд“,  три мъжки ръчни часовника „Луч“, около 30 евро на монети по 1 евро и мъжки дрехи.

Част от вещите са открити в дома на 35-годишния. Той е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебните производства и с постановление на наблюдаващия прокурор от РП-Плевен е задържан за срок до 72 часа в ОЗ „СА“- Плевен. Работата по документиране на престъпната дейност на извършителя продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: