Изключителен успех за арт школа „Колорит“ на Международен конкурс в Иран

24.08.2022 15:18

Арт школа „Колорит“ има 18 Номинации в четирите възрастови групи за престижните награди на 8-мия Международен конкурс  „Здраве -2022“ в Иран. Попадналите в TOP – 3 в крайната класация на всяка от четирите възрастови групи ще стане носител на изключителната награда „Златна статуетка и Златен медал“ и ще бъдат поканени на тържествената церемония по награждаването, която тази година ще се проведе в Оман по време на 8-мия „Международен фестивал на педиатричните пациенти“.

В конкурса са взели участие творби на деца и младежи до 18годишна възраст от 28 страни от различни континенти. Номинираните деца от арт школа „Колорит“ са: Елеонора Петрова- 4г., Христиан Петров – 4г.Гергана Йорданова – 4г.  Гергана Росенова – 5г. Никол Данчева – 5г., Дария Декова – 6г.Ивайла Петкова – 6г. Марио Костов – 6г.Бориса Краевска -6г Натали Йотова – 8г.Александър Петров -9г. Мирослав Лазаров – 9г. Емил Любенов – 9г. Румен Косташки – 9г.Алекса Димитрова – 10г. Никол Нешовска – 10г. Диана Бозова – 11г. и Яна Стоянова – 16г.

Конкурсът се организира от педиатри от цял свят, които са обединени в „Група за здраве и изкуство“  /HEART/, които работят за благородната кауза поддържане на психичното здраве на болни деца по целия свят. Те организират благотворителни церемонии, изложби на картини, отпечатват на тениски и сувенири печелившите детски  под девиза „Донеси усмивка на биещо сърце“.

Всяка година Фестивалът и награждаването се провеждат в различни страни по света. Това е изключителен успех за децата и за мен като арт педагог. Номинираните имат равни шансове да бъдат победители. В предишните две издания на конкурса имахме 4 наградени деца с покани за участие в церемониите в Иран и Турция. Вече затвърждаваме творческо то си присъствие  и на този международен форум.

Това информира Майя Ананиева – ръководител на арт школа „Колорит“ – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: