Започна учебната година във ВВВУ „Георги Бенковски“

23.08.2022 8:05

На 22 август започна учебната 2022/2023 г. във ВВВУ „Георги Бенковски“. Началникът на училището бригаден генерал Юлиян Радойски, в присъствието на командно-преподавателския и административен състав приветства новия 76-ти випуск. В словото си отбеляза, че в сложната геополитическа обстановка , предизвикателствата и пред военно-образователната система са сериозни, но и амбициращи всички за търсене на най-добрите решения.

Увеличава се броят на курсантите първокурсници, обявени са и допълнителни места за прием. Усъвършенствани са учебните планове. Подобрява се  материалната база.

Бригаден генерал Радойски представи членовете на командването на училището на първокурсниците. Заместник-началникът по учебната и научна част полк. доц. д-р Асен Маринов обяви на новия випуск първите идеи за равен старт –входящ  тест по математика и есе за очакванията на обучаемите за учебната и професионалната им реализация.

Личният състав бе запознат и със заповедта на началника на ВВВУ за повишаване в звание и преминаване в следващ курс на обучение на курсантите от втори, трети и четвърти курс. Повишени в звание „сержант“ са три военнослужещи жени. На двама военнослужещи е присвоено звание „младши сержант“ и са преназначени в длъжност.

Започнаха занятията със студентите и кадетите от Професионалния сержантски колеж редовно и задочно обучение. Успешна, творческа и благодатна да е новата учебна 2022/ 2023 година за над 300 обучаеми в авиационната Алма матер, техните преподаватели, командири и административния състав!

Информация и снимки: ВВВУ „Георги Бенковски“, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: