Постоянна мярка за рецидивист по искане на Районна прокуратура

22.08.2022 14:24

По искане на Районна прокуратура град Плевен, Районен съд град Плевен взе постоянна мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Ц.И. на 25 години.

Ц.И. е привлечен  като обвиняем за тежко умишлено престъпление, а именно  за това, че на 31.05. 2022 г. в гр. Плевен, в условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на преграда здраво направена за защита на имот  – повреждане на патрон на входна врата  , отнел чужди движими вещи – един брой лед телевизор марка „Нео „ и един брой аудио-система марка „Панасоник „  от владението на И.Д. от град Плевен  , без негово  съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196, ал.1, т. 2, вр. 195, ал.1, т. 3 вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „б“ от Наказателния кодекс.

Обвиняемият  е многократно осъждан. За извършеното престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от три до петнадесет години.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура гр. Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и че е налице опасност Ц.И.  да извърши други престъпления, както и да се укрие, поради което е постановил постоянна мярка „Задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Плевен. Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен от разследващ полицай.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: