РИК Плевен започна работни срещи с техническите екипи на общинските администрации

19.08.2022 16:36

В изпълнение на задълженията си за организационно-техническа подготовка на предстоящите избори за народни представители, насрочени за 02 октомври 2022г. Областният управител на област Плевен и  Районната избирателна комисия в 15-ти Плевенски многомандатен изборен район, започват провеждането на срещи с техническите екипи на общинските администрации.

Със свое решение №10-НС от 15.08.2022г. РИК-Плевен е приела разпределение на членовете си, като за всяка община на територията на област Плевен има определен отговорник от състава на Комисията. Чрез него ще бъдат координирани процесите по снабдяване с изборни книжа, провеждането на обучения на секционните избирателни комисии, както и други въпроси свързани с произвеждането на изборите. Членовете на РИК-Плевен ще посетят съответните общини на 19.08.2022г. и 22.08.2022г., за да проведат тези първоначални срещи. Ще бъдат коментирани и въпроси свързани с демонстрационното електронно гласуване, което ЦИК възлага на общините и областните администрации да проведат в периода на подготовката на изборния процес.

Очаква се по този начин, да се затвърди добрата и ефективна комуникация между съответните общински администрации от една страна, и Областна администрация – Плевен, и РИК от друга.

Това информират от Областна администрация Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: