Спецакция по линия „Наркотици“ в Плевен!

16.08.2022 9:33

Вчера в Плевен е проведена специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“. Около 15:00 часа на улица „Трети март“ при проверка 23-годишен е предал с протокол за доброволно предаване полиетиленов плик, тип „Спейсбек“ с размери 5 см х 6 см., съдържащ бяло кристалообразно вещество. По данни на плевенчанина – веществото е метаамфетамин /пико/.
Около 15:15 часа на улица „Дойран“ е проверен лек автомобил „Субару Легаси“, управляван от 40-годишен. Водачът е предал с протокол за доброволно предаване хартиен свитък с размери 3 см х 1 см., съдържащ бяло прахоообразно вещество, с тегло около 0,5 гр. и полиетиленов плик, с неправилна форма и диаметър около 8 см., съдържащ бяло прахоообразно вещество, с тегло около 25 гр. По данни на шофьора веществата са амфетамин. Наркотестът му е отчел положителен резултат за употреба на амфетамин. Съставен му е акт по ЗДВП и му е издаден талон за медицинско изследване.
Около 17 часа при обход на района в централната градска част около улица „Дойран“ е спрян 32-годишен. Мъжът доброволно е предал два полиетиленови свитъка с размери 2 см.Х 1см. с кристалообразно вещество. Притежателите на наркотиците са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР.
По случаите са образувани бързи производства за извършени престъпления по чл. 354 „а“ ал. 3, т. 1 от НК. Назначени са експертизи и е сезирана РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: