Ученици от СУ “Стоян Заимов” – космически изследователи в SPACE CAMP 2022

15.08.2022 8:47

Космически емоции изживяха учениците от СУ “Стоян Заимов” – град Плевен – Алисия, Теодор, Кристиян, Иво, Пламен и техният учител Зорка Ненчева (преподавател по Физика и астрономия) в периода 07 – 14 август 2022 г., като участници в Международния космически лагер SPACE CAMP град Измир, Турция. Бяха разпределени в отбори с деца от различни страни. Всеки ден те научаваха нещо ново и извършваха космически дейности, задачи, мисии: ракетостроене, управление на оборудване за работа в Космоса, симулатори за управление на космически  апарат при полет през метеоритен поток, управляем работен стол, пренасяне на товари със совалката Дискавъри от Земята до космическа станция, симулация “ Лунна мисия“ – изпълняваха задачи на лунната повърхност (събиране на материал за проби)  при гравитация ⅙ от земната и много други.

По време на лагера младите хора не само участваха в образователни дейности, но и се забавляваха – пяха, танцуваха, имаше вечер на талантите, барбекю вечер, игри в почивките. Така успяха да се опознаят с другите участници (общо 120 на брой), като имаше деца от Грузия, Турция, България. Създаването на приятелства сред учениците, е едно от ценните постижения от участието в лагера.

Освен сертификати за участие в лагера, всеки от нашите ученици получи награда, като част от отбори спечелили дадени конкурси: Кристиян и Иво награда за “Лого на мисия”, Алисия и Теодор за “Най-добра колония на Марс”, Пламен – за “Най-успешна мисия със совалката Дискавъри”.

Всички ние – учители и родители се гордеем с представянето на децата! Участието им доказа, че имат придобити умения и знания!

Преживяването SPACE CAMP нямаше да е възможно без финансовата подкрепа от Община Плевен и дарители! Училищно ръководство, родители и учители изказваме благодарност към тях за доверието!

Пожелаваме бъдещи успехи на младите хора в областта на природните науки!

Информация и снимки: СУ “Стоян Заимов”

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: