Облаци и краткотрайни валежи през уикенда

13.08.2022 8:01

 

Днес ще има променлива, често значителна облачност. В следобедните часове в общата облачна маса ще се развие и купесто–дъждовна облачност, от която на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб до умерен от север-северозапад, с временно усилване по конвективната облачност. Минималните температури ще бъдат между 17° и 19°. Максималните слабо ще се понижат и ще бъдат между 26° и 29°, за западните райони между 24° и 26°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина преди обед ще има значителна облачност. Около и след обед ще се развие и купесто-дъждовна облачност, от която на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 19°. Максималната температура на 2000 м ще е около 12°.

В неделя ще има разкъсана, често значителна облачност. В следобедните часове в общата облачна маса ще се развие и купесто–дъждовна облачност, от която на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-югозапад, с временно усилване по конвективната облачност. Минималните температури ще бъдат между 17° и 19°. Максималните слабо ще се понижат и ще бъдат между 25° и 27°, за западните райони между 23° и 25°.

Атмосферното налягане ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина преди обед ще има значителна облачност. Около и след обед ще се развие и купесто-дъждовна облачност, от която ще вали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 18°. Максималната температура на 2000 м ще е около 12°.

Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: