В Плевенско са задържани двама шофьори, опитали да избягат от полицейски проверки

11.08.2022 9:26

На 9 август 2022 година около 21.20 часа в село Ракита на улица „Георги Димитров“ полицаи подават сигнал за спиране със звуков и светлинен сигнал на лек автомобил „Опел Корса“. Шофьорът не спира и ускорява скоростта на движение в посока село Телиш, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Последван е от полицейските служители. Водачът е разпознат – 31-годишен от Червен бряг. Нарушителят успял да избяга и да се укрие с автомобила. На 10 август в 09.45 часа е установен и задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. От извършена допълнителна проверка е изяснено, че не притежава СУМПС и управлява в срока от наказването му с наказателно постановление, влязло в сила на  22.02.2022 година. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство по чл.343 „в“, ал.2 от НК и по чл.270 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

Вчера в областния град на улица“Иван Вазов“ служители от сектор „Пътна полиция“ правят опит за извършване на проверка по ЗДВП на „БМВ Х-5“. Водачът не спира на подадения сигнал със стоп палка, като продължава движението си. Автомобилът е последван от служителите и спрян. Установена е самоличността на нарушителката – 35-годишна от Плевен.  Тя е отказала да изпълни полицейските разпореждания и не е представила документи. Отправила е обидни думи към служителите.

Задържана е за срок до 24 часа по ЗМВР. За престъпление по чл.270, ал.1 от НК е сезирана РП – Плевен. Продължава работата разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: