С високи отличия приключи творческият сезон за самодейците от читалището в село Асеновци

10.08.2022 17:06
С високи отличия приклюи творческият сезон за самодейците от читалището в село Асеновци. За това информира Петранка Стефанова, секретар на НЧ „Съзнание 1894“.
В дните от 03.08. до 07.08.2022 г. в с. Царевец, общ. Свищов се проведе Х- ти МФФ „ Фолклорен извор“. Над 5000 участници се представиха в четирите конкурсни дни в областта на българският народен фолклор и се бореха за престижни награди и високи отличия.
Компетентно и безпристрастно жури с председател Юлия Цанкова и членове: Гуна Иванова, акад. проф. д- р Елена Кутева, Димитър Манов, Даниел Спасов, Катя Василева и д- р Генчо Генчев имаха тежката задача да отличат най- добрите състави и индивидуални изпълнители.
НЧ „Съзнание 1894“ село Асеновци получи специална награда – грамота и статуетка за принос в развитието на фестивала и опазване на нематериалното културно наследство. Ние бяхме едно от 26- те читалища, които получиха това високо отличие, за което благодарим на д- р Генчев- кмет на Община Свищов и основател на фестивала, подчерта Стефанова.
Читалищет получава и наградата на името на Ганчо Ламбев- грамота, статуетка и 250 лв.
ЖФГ „Осъмски ритми“ и Тея Ангелова Михайлова с ръководител Петранка Стефанова са класирани на първо място и получават златни медали за майсторските си изпълнения на народни песни.
„Благодаря на всички за усърдието, за неуморния труд през цялата година и за обичта към българската народна песен, с която представяме селото ни и Община Левски! Макар и по време на пандемия, в тези трудни времена, не спирахме да пеем, да репетираме и се справихме достойно през целия творчески сезон! Благодаря от свое име и от името на настоятелството на всички самодейци, които прославиха селото и общината ни! Бъдете здрави, скъпи любители на фолклора!“, каза още Петранка Стефанова.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: