Творческа среща с писателката Ивелина Радионова се проведе в село Победа

06.08.2022 17:45

По покана на НЧ „Зора-1990 г.“ днес младата писателка и поетеса Ивелина Радионова гостува в село Победа. На литературната среща, сред местните читатели и почитатели бяха ученици, подрастващи, членове на читалищното настоятелство и  Даринка Николова – председател на Читалищното настоятелство на НЧ „Зора-1990“ село Победа.

Авторката на „Алтъна” Ивелина Радионова представи не само повестта „Алтъна” и продължението „Обич”, но и част от новата си книга „До Боянския майстор“. Нейните разкази и повести събуждат интерес към старите, позабравени български думи, към традициите и мъдростта на предците ни. Тя е автор на стихосбирките „България в сърцето ми”, „Златни нишки”, „Копнеж по слънце”, „В тебе аз ще остана”.

Авторката пише за тъга, любов, спомени, емоции, но патриотичната тема е тази, която най-много обича и признава, че когато пише за Родината, понякога плаче. „Бих я описала с няколко думи – мед, сол, въглен, хляб, капка кръв и светиня” – така Ивелина Радионова отговаря на въпроса, какво е за нея Родината.

В края на срещата, в знак на благодарност за вълшебната творческа среща и изживените вълнуващи мигове, на талантливата авторка бяха поднесени цветя и картина, ръчно декорирана от децата, творящи в читалището.

За всички присъстващи на творческата среща имаше вкусни изненади, приготвени от децата в читалищните кулинарни работилници.

Подготвена бе и изложба – базар на сувенири и магнити, които те сами са изработили в творческите работилници, провеждани през летните месеци в читалището.

Снимки и информация: НЧ „Зора 1990“ – село Победа

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: