При две катастрофи в Плевенско – един загинал и трима ранени

05.08.2022 10:25

При две катастрофи, станали вчера в област Плевен е загинал шофьор, а трима са ранени, информират от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

67-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген Кади“ загина при тежка катастрофа край Долни Дъбник, посочват от полицията в Плевен. Спътникът му е настанен в плевенска болница с опасност за живота.

Сигнал за инцидента е постъпил вчера в полицията в 14.57 часа. Незабавно към мястото на произшествието са се отправили екипи на РУ Долни Дъбник и РСПБЗН – Плевен. Установено е, че на път II-13 на влизане в град Долни Дъбник от град Искър водачът на лек автомобил „Фолксваген Кади“ – 67-годишен от Разград, внезапно навлиза в насрещната /лява/ лента за движение. Блъска се челно в правилно движещия се лек автомобил „Ауди А6“, управляван от 48-годишен софиянец. В следствие на настъпилото ПТП 67-годишният е починал. Возещият се на предна дясна седалка 59-годишен, също от Разград, е приведен в коремна хирургия към УМБАЛ „Д-р Г. Странски“- Плевен с тежка гръдна и коремна травма.

Водачът на „Ауди“ е получил фрактура на капачката на ляв крак. За изваждане на пострадалите от огънатите ламарини на автомобилите съдействие е оказано от служители на РСПБЗН – Плевен. След произшествието екип на районната пожарна служба е разчистил и обезопасил пътното платно в участъка на инцидента. Уведомен е прокурор в ОП – Плевен. Образувано е досъдебно производство, по което работата продължава.

Вчера в село Градина е самокатастрофирала водачката на „Ауди А6“ – 21-годишна от село Бъркач, се казва още в съобщеието на ОДМВР-Плевен. Инцидентът е станал при навлизане в десен завой, представляващ мост над отводнителен канал. Шофьорката е изгубила контрол над управлението, разрушила е металната ограда на моста и е паднала в дере с височина около 180-200 см. Пострадал е спътникът ѝ – 64-годишен от село Бъркач. С фрактура на дясна лопатка е настанен за лечение в плевенска болница. На местопроизшествието съдействие е оказано от екип на РСПБЗН – Плевен. Сезирана е РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: