Намерете перфектния челник за следващото си приключение

04.08.2022 7:59

Челникът е източник на светлина, прикрепен към главата за дейности на открито през нощта или при тъмни условия като пещери, ориентиране, туризъм, каране на ски, къмпинг, алпинизъм или планинско колоездене.

Налични са много видове челници, които осигуряват видимост, когато сте на открито. Днешните модели използват основно светодиоди като източник на светлина, които са здрави, енергийно ефективни и дълготрайни.

Не е ли чудесно ръцете Ви да са свободни и същевременно да можете да виждате какво правите?

Тези важни инструменти помагат да удължите дните си навън, като Ви позволяват да се забавлявате след свечеряване и да видите места, които иначе не бихте могли. Ето защо изборът на правилния е от решаващо значение.

Различните функции правят определени светлини по-добри в дадени ситуации, така че решаването за какво очаквате да използвате челника е важна първа стъпка при избора му. Осветяването на пътеката, докато бягате през нощта, ще изисква много различен челник от този, който бихте искали, за да запалите огън или да поставите палатката си на тъмно.

Разстояние на лъча

Челниците се тестват, за да се определи колко далеч (в метри) могат да излъчват използваема светлина.

Време на работа

Тази спецификация Ви дава представа колко дълго ще издържи Вашият челник от момента, в който е напълно зареден.

Тегло

Няма да забележите съществени разлики в размера и теглото, докато не започнете да изследвате някои много мощни модели, част от които имат външни батерии, които добавят обем.

Разликите в яркостта, режимите на осветяване и източника на захранване са други важни фактори, които оказват голямо влияние върху това колко добре една лампа ще работи за Вашите нужди. Хубаво е да обмислите следното:

  • колко полезна е яркостта за различни занимания на открито
  • колко голям е животът на батерията
  • колко удобно е да се носи челникът за дълги периоди от време при различни дейности (на гола глава, с шапка или каска)
  • колко полезни и колко удобни за потребителя са функциите
  • колко скъп е челникът за това, което получаваш

Всичко е много по-лесно с челник и свободни ръце, отколкото с обикновено фенерче! Вижте разнообразие от качествени модели в хипермаркет Sorbe.bg.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: