Един незабравим празник в село Малчика – снимки

04.08.2022 18:00

На 30 юли беше отбелязан храмовият празник на църквата „Света Анна” в село Малчика. След светата литургия започна програма, в която се включиха: НЧ ”Пробуда – 1928” – с. Малчика, НЧ ”Петър Парчевич 1927” –  с. Асеново и няколко частни колекционери: Радослав Радков, Илонка Станкова и Венцислав Симеонов с представяне на традиционни български носии.

Благодаря на Радослав Радков затова, че помогна да се осъществи това събитие в нашето село и да се докоснем до тези невероятни костюми, както ние, участниците, така и публиката. Благодаря на всички участници – модели, които въпреки високите температури и вълнените костюми, с които бяха облечени по-вече от няколко часа, бяха повече от ПРЕКРАСНИ – слънчеви, лъчезарни и усмихнати!

Благодаря и за невероятните професионални снимки на нашия фотограф  – Славян Стоянов, защото благодарение на тях, всички вие, които не сте присъствали на този празник,  може да се докоснете до тези невероятни красоти!

Един незабравим празник, както за участниците, така и за жителите и гостите на селото ни, който ще остави траен отпечатък в нашите сърца.

В празничната програма взеха участие и ФГ ”Лъженки” при НЧ ”Пробуда – 1928” – с. Малчика, Група за християнски песни при „Център Отворена Врата” – с. Асеновци и невероятните танцьори от ФТС ”Творецът” – гр. Свищов.

Заедно можем повече!!!

В. Йорданова,

секретар на НЧ ”Пробуда – 1928”, Малчика

#тагове:

НАЙ-НОВИ: