Модният минимализъм като избор на съвременната жена

03.08.2022 17:15

По-малко означава повече. Все по-често този прост и известен принцип се представя в модата. Минималистичният стил на обличане е начин за създаване на елегантни стилизации, които изглеждат благородно, разкривайки женската красота. Шикозната простота се превърна в квинтесенцията на класическия, но и изключително вдъхновяващ стил. 

Благороден минимализъм

В ерата на все по-бързото консуматорство често се сблъскваме с изключително обширни колекции дрехи. Когато избирате стилни дамски дрехи, си струва да се съсредоточите върху марки и дрехи, които ви позволяват да създавате класически и елегантни стилизации. Началото на минималистичните колекции, при които отделните елементи си пасват идеално, датира от началото на 90-те години на миналия век. Тогава дизайнери като Donna Karan, Calvin Klein и Martin Margiela започват да се фокусират върху скромни, класически кройки върху сложни форми и богата палитра от цветове . Те показаха на света, че дънките и тениската могат да бъдат чудесна основа за създаване на по-сложни визии. Те също така подчертаха, че спокойните цветови комбинации са най-благоприятни и феноменално подчертават естествената красота на жената. Така се роди модата за минималистични стилизации.

С какво се характеризира модният минимализъм?

Създаването на гардероб, който ще съдържа минималистични кройки, е съзнателен избор, който отхвърля едносезонния стил. На първо място, модната простота трябва да се фокусира върху качеството на материалите и непреходността на формите, моделите и цветовете на дрехите, които избираме. Това обаче не означава скука. Когато решаваме да променим начина си на обличане , трябва да се съсредоточим върху функционалността. Минималистичният стил се основава на класически кройки и приглушени цветове. Минимализмът също обича памук, лен, вискоза, модал и други естествени материали, които доставят комфорт при носене.

Минималистичен стил в облеклото, какво е това?

Минималистичните стилизации много често са едноцветни и съчетават нюанси на един и същи цвят по интригуващ начин. За любителите на приглушени цветове ще бъдат подходящи цветови схеми с черно и бяло, които винаги изглеждат благородни и елегантни. Минимализмът в модата предполага в гардероба ви да има само дрехи , които носите, в които изглеждате добре и се чувствате страхотно. Този стил ви позволява да бъдете много креативни. Ежедневното съчетаване на отделни дрехи ще стимулира въображението и ще ви осигури пълна свобода, като ще бъдете сигурни, че винаги ще изглеждате добре.

Винаги избирайте продукти, които ще съответстват на това, което вече имате.

Когато решавате да насочите стила си към минимализъм, трябва преди всичко да се съсредоточите върху няколко основни елемента от облеклото, които ще се впишат в идеята за капсулен гардероб.

Какво трябва да има в него?

  • Бяла и черна памучна тениска . Ще бъде основа за яке или пуловер. Можете също така да го носите самостоятелно, с панталони и поли.
  • Дънки от качествен памук с класическа кройка. Правилно подбраните по фигурата дънки са и основата на стайлинг за различни поводи.
  • Елегантен панталон. Можете да носите елегантни панталони както за бизнес срещи, така и за вечерно излизане.
  • Блейзър, за предпочитане голям или втален. По-дългите якета, които маскират или подчертават формата на фигурата, са есенцията на професионалния стил. Изберете модел, който отговаря на вашата фигура и предпочитания.
  • Класическа пола . Минимализмът трябва да е женствен, така че не трябва да липсва пола тип молив.
  • Рокля с класическа кройка. Разбира се, капсулният гардероб трябва да има рокли. Класическият стил е преди всичко малка черна рокля за вечерни излизания и рокля с миди дължина, която можете да носите както ежедневно, така и за работа.
  • Пуловер или жилетка , за предпочитане и двете. Топъл, но женствен и чувствен пуловер с висока яка или макси жилетка. Такива дрехи ще бъдат незаменими в по-студените дни.
  • Класическо палто, вечен тренчкот. Вързано палто с класическа кройка над коляното е много женствена кулминация на минималистичния стил.
  • Кожено яке. Яке с класическа кройка, което ще добави акцент в стила.

Минималистичният стил предполага в едно облекло да не комбинираме повече от 4 елемента от облеклото, включително връхни дрехи. Когато избирате класически дрехи, можете да сте сигурни, че независимо от избраната комбинация, те винаги ще изглеждат феноменално.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: