Почистването на река Дунав продължава – днес в Никопол

02.08.2022 8:17

Досега Еко Партнърс България са събрали над 40 чувала с отпадъци като част от кампанията „Да Изчистим Дунав Заедно“

Еко Партнърс България продължава своята мащабна кампания за почистване на р. Дунав с още едно събитие по почистване. На 2 август Еко Партнърс ще посрещне малки и големи на плажа край  гр. Никопол, където ще събираме отпадъци, ще играем игри, ще говорим за ползите от рециклирането и ще се забавляваме.

Събитието е продължение на инициативата „Да изчистим Дунав заедно“, под която се проведоха и предишните почиствания на бреговете на р. Дунав при с. Долни Вадин, гр. Белене и гр. Свищов. Досега събраните отпадъци от крайречието на Дунав са приблизително 200 кг, а стотици граждани вече живеят по-природосъобразно. Инициативата се провежда в партньорство с Басейнова Дирекция „Дунавски район “, Каяк клуб Свищов и Waste Free Oceans, с домакинството и подкрепата на  Община Никопол.

На 2 август Еко Партнърс България ще се радват да посрещнат всички привърженици на екосъобразния начин на живот в 10:00 на плажа край град Никопол. На всички доброволци и поддръжници на каузата ще бъдат раздадени шапки, ръкавици и чували. Наред с почистването на брега на реката, ще бъдат проведени и интересни и образователни дейности за разделно събиране на отпадъци. Всички доброволци ще имат възможността да се включат в игри и викторини с награди, предоставени от Еко Партнърс България, Басейнова дирекция „Дунавски район“, Waste Free Oceans и Каяк Клуб Свищов.

С кампанията и доказания успех на каузата „Да Изчистим Дунав Заедно“, Еко Партнърс България целят да покажат, че рециклирането е лесен и бърз процес, който е от съществено значение за планетата. Освен образователна, целта на Еко Партнърс България е и да помогне на общините по поречието на реката да се справят със замърсяването на водите, да насърчат хората да не изхвърлят отпадъците си навсякъде и да постигнат един по-добър облик на бреговете на реката.

За повече информация за събитието и инициативата можете да получите от страницата на събитието във Facebook или официалния сайт на компанията.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: