С нови контейнери тестват гражданската култура на плевенчани

01.08.2022 13:26

Нови контейнери ще бъдат поетапно сложени на определени места в града с цел осигуряване на по-качествена услуга от сметосъбиращите фирми. Това стана ясно на оперативното заседание на общинската администрация днес. Първите два контейнера ще бъдат разположени в района на Улицата на цветята /до Областна адмивистрация/, информира управителят на „Уест Солюшънс България“ ЕООД – филиал Плевен Иво Георгиев.

Контейнерите нямат капаци. Отворите им са достатъчно широки за изхвърляне на битови отпадъци. Поставянето им в специален „калъф“ предотвратява евентуални течове и замърсяване на уличните платна. Това коментира кметът Георг Спартански.

През пролетта предстоят търгове за сметосъбирането и сметоизвозването в общината, като в новите договори ще бъдат заложени по-високи изисквания и стандарти към участващите фирми, увери градоначалникът на заседанието в Община Плевен.

Целта на експеримента е да се види, как новите контейнери ще бъдат приети от гражданите и дали ще се подобри хигиената и престане изхвърлянето на строителни отпадъци и кашони.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: