Лейтенанти от Випуск 2022 „Полковник Борис Дрангов“ влязоха в състава на 12-та авиационна база

01.08.2022 13:05

Днес 12-та авиационна база в гр. Долна Митрополия прие в редиците си единадесет лейтенанти от Випуск 2022 „Полковник Борис Дрангов“. Десет от тях са възпитаници на ВВВУ „Георги Бенковски” и един на НВУ „Васил Левски”. Преди няколко дни получиха лейтенантските си пагони и дипломите за висше образование.

Пред общия строй на авиобазата началникът на Щаба – полковник Ивайло Пешаков прочете заповеди на Министъра на отбраната, с които на випускниците се присвоява първо офицерско звание и се назначават в 12-та авиационна база. Седем от тях са завършили специализация „летец-пилот” и влизат в състава на Авиационната ескадрила. На длъжност заместник-командир на авиационно звено са назначени лейтенантите Ивайло Захариев, Божидар Гушев и Радостин Павлов. На длъжност старши пилот в авиационно звено на Авиационна ескадрила са назначени лейтенантите Богомил Луканов, Петко Илиев, Лъчезар Михайлов и Стефан Влахов.

Две са новите попълнения в инженерно-техническия състав. Лейтенант Добрин Тотев е назначен на длъжност старши техник в група „Авиационно оборудване“ на ескадрила „Оперативна подготовка на авиационната техника“. Лейтенант Георги Дилчев е назначен на длъжност старши техник в група „Авиационно оборудване“ на ескадрила „Периодично обслужване и войскови ремонт“

Лейтенант Йоана Терзийска е назначена на длъжност помощник-началник на служба „Личен състав“.

Завършилият обучение в НВУ „Васил Левски” лейтенант Димитър Стоянов е назначен на длъжност помощник-началник на отделение „Логистика” в 12-та авиационна база.

Във Випуск 2022 „ Полковник Борис Дрангов“ се дипломираха и кадетите от Професионалния сержантски колеж – ВВС. Четирима са военнослужещите от състава на 12-та авиационна база, които успешно завършиха задочната форма на обучение. Това са ефрейтор 2-ри клас Иво Попов, редник 3-ти клас Атанас Атанасов, редник 3-ти клас Росен Ячев и редник 3-ти клас Красимира Ячева.

Заместник-командирът на 12-та авиационна база – полковник Ивайло Ангелов приветства всички с „Добре дошли“ и им пожела здраве, много сили и енергия за изпълнение на поставените задачи и професионални успехи. Връчи на новоназначените емблемата на 12-та авиационна база с пожеланието да я носят с гордост, а с делата си да допринасят за утвърждаване престижа на Военновъздушните сили.

Обявена бе Заповед на Командира на Военновъздушните сили относно повишаване във военно звание на военнослужещи от ВВС. Четирима са повишените военнослужещи от състава на 12-та авиационна база.

Във военно звание „майор” е повишен капитан Георги Кръстев – старши помощник-началник на отделение „Логистика”.

Във военно звание „старши лейтенант” са повишени лейтенант Калоян Коев – младши ръководител на полети в служба „Обслужване на въздушното движение”, лейтенант Евгений Христозов – младши ръководител на полети в служба „Бойно управление” и лейтенант Петър Цочев – старши техник в група „Радиоелектронно оборудване” на ескадрила „Оперативна подготовка на авиационната техника”.

Информация и снимки: 12-та авиационна база

#тагове:

НАЙ-НОВИ: