Слънце и краткотрайни валежи през уикенда

30.07.2022 7:22

В събота през деня времето ще бъде предимно слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. В късните следобедни часове ще започне заоблачаване и ще има купесто-дъждовни облаци, от които се очакват краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Валежите на места ще са интензивни и в западните региони ще има условия за градушки. Вятърът ще се усили и ще смени посоката си от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 20° и 22°. Максималните температури ще са между 33° и 36°.

Атмосферното налягане през деня ще остане без съществена промяна, а вечерта ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива. След обед и вечерта в западния дял ще има краткотрайни валежи от дъжд придружени от гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 28°, а на 2000 м ще е около 20°.

В неделя облачността ще е променлива, но ще има и доста слънчеви часове. В крайдунавските райони ще бъде предимно слънчево, а около и след обед в предбалкана и в централната част на Дунавската равнина ще се развиват купесто-дъждовни облаци, от които се очакват краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 20° и 23°. Максималните температури ще се понижат и ще са между 28° и 31°.

Атмосферното налягане ще се задържи ниско.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно с краткотрайни валежи от дъжд придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде умерен от северозапад-север-североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 22°, а на 2000 м ще е около 18°.

Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: