Постоянна мярка за двамата братя, обвиняеми за жестокото убийство в Еница

29.07.2022 16:28

Днес, 29.07.2022 година, състав на Окръжен съд – Плевен наложи на И.Р.А. на 32 години и А.Р.А. на 37 години, постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Двамата обвиняеми са братя и са привлечени към наказателна отговорност за убийството на 44 годишен мъж. На пострадалия са били нанесени прободни рани с кухненски ножове, след възникнало спречкване в заведение в село Еница, обл.Плевен.

В определенията си, съдът е изложил доводи относно авторството и опасността на обвиняемите да се укрият.

По досъдебното производство има достатъчно доказателства за авторството на извършеното престъпление, подкрепени с голям брой свидетелски показания. Опасността от укриване се обуславя от тежестта на обвинението и предвиденото от закона наказание, което е „Лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, „Доживотен затвор“ или „Доживотен затвор без замяна“.

Предвид това, на двамата обвиняеми е наложена най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, като единствена, която може да изпълни целите предвидени в закона, а именно да се попречи на обвиняемия да се укрие, да извърши престъпление или да осуети привеждането в изпълнение на влязлата в сила присъда.

Определенията, с които е взета постоянната мярка за неотклонение „Задържане под стража“, не са окончателни. Същите могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд – Велико Търново в тридневен срок, считано от днес.

   Ина Минкова – служител „Връзки с обществеността“ към Окръжен съд – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: