В Плевен посветиха футболен турнир на 104-годишнината от битката при Дойран

28.07.2022 7:42
В края на 2021 г. почитатели на футбола в гр. Плевен създават свой футболен тим на име „Девета Плевенска Дивизия“. Те наричат отбора си така, тъй като желаят да припомнят на обществото за геройските подвизи на Девета плевенска пехотна дивизия, която носи победа за България на историческата Битка при Дойран от 1918 година. В онези времена генерал Владимир Вазов, заедно с плевенската пехота, успяват да победят много по-многобройната армия от англичани и гърци.
Дойранските боеве ще се запомнят завинаги, а повдига на плевенските пехотинци и до днес се изучава в учебниците по история. Не са малко и световните военни академии, които и все още разказват за стратегията на нашенците и за категоричната победа на враждуващите сили.
Голямото желание на ФК „Девета Плевенска Дивизия“ да играе мачове, е една от причините да се създаде турнира по повод българската победа в Битката при Дойран. Разбира се, младите момчета искат да напомнят за това историческо събитие и да накарат все повече хора да се гордеят с България и нейните синове. Организацията на турнира е отлична и вече е обявена датата на провеждането му. Футболният форум с исторически привкус ще се проведе от 17.09, 2022 г. до 18.09.2022. Състезанието ще се играе на футболното игрище „Терасата“ в град Плевен.
Организаторите се надяват турнирът да се превърне в истинско зрелище и хората по трибуните да се забавляват със сблъсъците на зеления килим. Тук също отбелязваме, че едно от лицата, отговорни за събитието, г-н Илия Пацев, желае и в бъдеще да има подобни тематични футболни надпревари. Той изказва благодарности на собствениците на сайта scatter.bg, които харесаха идеята за турнира и оказаха безценна подкрепа за осигуряването на чисто нови спортни екипи за плевенския отбор.
Обобщителни думи
Подобни инициативи винаги са добре дошли, тъй като с тях, се слави българската история. Що се касае до футболната част на нещата, то тя също е много интересна и няма как да не грабне вниманието на публиката. Очакваме с нетърпение да изгледаме страхотните сблъсъци на терена и се надяваме състезанията да бъдат честни, открити и изпълнени само с положителни емоции.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: