Жестокото убийство в Еница заради забележка…..

28.07.2022 9:32

Жестоко убийство в Плевенско. 44-годишен баща на две деца беше убит от група мъже, на които направил забележка в местно заведение. Историята е от вторник вечерта от село Еница.

Всичко започва около 22 ч. в центъра на населеното място. 44-годишният Валери е в заведението на своите съседи. В него били и двама мъже, наети да работят на обект в Еница. Вдигали са много шум, потвърждават собственичката на заведението и братът на убития мъж

„Той им направи забележка, че бяха много подпийнали и се лигавеха. Оттам вече не знам на кого се обадиха. Върнаха се с една кола, всичките с ножове, и буквално го наръгаха”, каза собственикът на заведението Стела.

„Пет човека са го дупчили. Няма спречкване”, обясни Радослав – брат на жертвата.

„Когато излязох, той беше на земята – целият в кръв. Чакахме линейка 40 минути. Направо ужас”, разясни собственикът на заведението.

44-годишният международен шофьор умира пред заведението от три прободни рани, две от тях в сърдечната област. Малко по-късно са задържани петима души.

„За двама от тях категорично е установена съпричастност към престъплението. За останалите трима тепърва се изяснява имат ли участие в деянието и какво е то”, коментира зам.-окръжният прокурор на Плевен Дияна Илиева.

И петимата са криминално проявени. Регистрация в МВР имала и жертвата. „В миналото има и той проява, преди много години. Регистрация за закана”, обясни зам.-директорът на ОД на МВР-Плевен Николай Николов.

Убитият мъж има жена и две деца – момичета на 8 години и 8 месеца. „Много добър човек, прекрасен. Нямаше на някого да не е помогнал. И жена му казваше, че по-добре да беше заминал за Германия, а утре трябваше да тръгват за море”, каза собственикът на заведението.

И петимата от групата са задържани за 24 часа. Със сигурност на двама от тях ще се поискат 72 часа и след това постоянен арест. Обвиненията от прокуратурата са най-тежките – за убийство.

Информация: https://nova.bg/news

#тагове:

НАЙ-НОВИ: