Постоянна мярка за обвиняем за тежко умишлено престъпление

27.07.2022 16:39

По искане на Районна прокуратура град Плевен, Районен съд град Плевен взе постоянна мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Б.Б. на 18 години.

Б.Б. е привлечен  като обвиняем за тежко умишлено престъпление, а именно за това, че в периода 20.06.2022 година до 12.07.2022 година от частен дом в село Ставерци, обл. Плевенска, в условията на повторност и при продължавано престъпление, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот и лица, отнел чужди движим вещи –  три мобилни телефона, риболовен телескоп, риболовна макара, портативно радио и ръчен часовник, всичко на стойност 236 лева от владението на Борис Тонов Стефанов, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 195, ал.1, т.3, т.7, вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 28, ал. 1,  вр. чл. 26, ал.1 от НК.

Част от вещите предмет на престъплението са предадени и върнати на собственика.

Извършителят е осъждан за престъпления против собствеността.

За извършеното престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от една до десет години.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура гр. Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и че е налице опасност Б.Б  да извърши други престъпления, както и да се укрие, поради което е постановил постоянна мярка „Задържане под стража“.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен от разследващ полицай.

Това информират от Прокуратурата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: