Задържаха петима мъже за жестокото убийство в Еница

27.07.2022 17:08

Днес, 27.07.2022 година, в сградата на ОД на МВР-Плевен бе проведен брифинг, по повод наблюдаваното от Окръжна прокуратура- град Плевен досъдебно производство за извършено убийство на 44 годишен мъж в село Еница, обл. Плевенска. Участие взеха зам.-окръжният прокурор на Окръжна прокуратура- град Плевен Дияна Илиева, зам. Директорът на ОД на МВР град Плевен Николай Николов и началникът на  сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР- град Плевен Христо Терзиев.

Зам.- окръжният прокурор Дияна Илиева запозна медиите с проведеното до момента разследването и съобщи, че за 24 часа са  задържани петима мъже, като към момента е доказана съпричастността на двама от тях в извършването на убийството, а по отношение на другите трима, все още се установява дали имат участие в престъплението. Тя оповести, че  поводът за убийството е възникнало пререкание между извършителите и жертвата в питейно заведение в село Еница, обл. Плевенска. Прокурор Илиева заяви, че са осъществени множество действия по разследването за кратък период от време, при изключително добра координация и взаимодействие с органите на ОД на МВР град Плевен и посочи, че предстои привличане на виновните лица в качеството на обвиняеми за убийството и постановяване на задържане за срок до 72 часа от наблюдаващия прокурор.

От своя страна, заместник- директорът на ОД на МВР град Плевен Николай Николов запозна присъстващите журналисти с дейността по разкриване на престъплението и работата на служителите на МВР и съобщи, че установените с категоричност извършители са криминално проявени лица.

Това информират от Окръжна Прокуратура.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: