Утре почва Националният протест на строителния бранш!

26.07.2022 13:33

От утре пътните фирми започват безсрочни стачни действия в цялата страна. Това съобщиха от Браншовата камара „Пътища“, откъдето призовават и Камарата на строителите, и синдикалните организации в строителството за подкрепа за протестите.

„Промяната“ остави България без пътища, се казва в декларация на Браншовата камара „Пътища“. Според камарата чашата е преляла след отмяна на заседанието на комисията по регионална политика от 21 юли, когато е трябвало да се вземе решение как ще бъдат извършени окончателните плащания за извършени дейности на пътните фирми и да се променят текстове в Закона за обществените поръчки, свързани с индексацията в строителството заради повишените цени.

С оглед организацията на Национален протест на строителния бранш, от Българска браншова камара „Пътища“ информират, че той ще се  проведе на 27, 28 и 29 юли 2022 г. в гр. София и на територията на цялата страна.

За гр. София в 9 часа започва шествие на Околовръстен път, координатите са посочени на приложената карта. В 9 часа пред служебния вход на Народното събрание.

За всички области, опорните точки са отбелязани на приложената картата. Сборен пункт по места в 9 часа, предвижда се затваряне на движението от 10 до 11 часа.

Ето линк към картата с точките на протестите: Протести на строителите 27.07.2022 – Google My Maps

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: