ВВВУ “Георги Бенковски“ изпраща Випуск 2022 „Полковник Борис Дрангов“

26.07.2022 15:05

Випуск 2022 „Полковник Борис Дрангов“ е 71-я след създаването на НВВУ “Георги Бенковски“ през м. септември 1945 г.

На 27 юли 2022 г. / сряда/ от 20:00 ч. пред Военния клуб в Плевен випускниците ще бъдат изпратени с песни, поезия и танци в спектакъла „Полетът е изкуство“. Курсантско-студентският съвет ще удостои с приз, характеризиращ всеки випускник.

Специализациите ще представят житието-битието си през периода на обучение. Ще отличат преподавателите и командирите, които оставят най- емоционални спомени в паметта им. А профилиращите катедри ще удостоят своите фаворити.

В топлата лятна нощ очакваме завладяващите изпълнения на Виолета Боянова, Красимир Янкулов , Живко Хинов, Васил Дошков, Клуб по спортни танци „Дъга” с ръководител Жени Бончева и Клуб по народни танци „Веселяци” с ръководител Цветан Димитров.

На 29 юли 2022 г. (петък) от 09,00 часа в гр. Плевен на площад „Възраждане“ пред мавзолей „Св. Георги Победоносец“ ще се проведе ритуалът по присвояване на първо офицерско звание на курсантите на ВВВУ „Г. Бенковски”, връчването на свидетелствата на кадетите на Професионалния сержантски колеж и дипломите на абсолвентите.

В тържествения акт ще участват представители на Президентството, Министерство на отбраната, военни формирования, сродни институции и военно-родолюбивите организации.

Младежкият гвардейски духов оркестър при СУ „Иван Вазов“ – Плевен с ръководител Красимир Янкулов и  Представителният духов оркестър на ВВС  с диригент майор Михаил Младенов са музикалните участници в тържествения ритуал.

Това информират от ВВВУ „Г. Бенковски”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: