От септември: Без тротинетки в Градската, по площадите и пешеходните алеи на Кайлъка?

22.07.2022 13:06

Индивидуални електрически превозни средства (ИЕПС) на територията на община Плевен могат да бъдат управлявани при спазване на изискванията и ограниченията, регламентирани със Закона за движението по пътищата и настоящата Наредба. Това четем в проекта за промени в Наредба №3 на Общината, който предстои да бъде гледан в постоянни комисии и на сесия на местния парламент през август.

Какво още предвиждат промените:

Лица под 14 годишна възраст нямат право да управляват ИЕПС. Јlица на възраст от 14 до 16 години могат да управляват ИЕПС само по велосипедната инфраструктура. Лица с навършена 16-годишна възраст могат да управляват ИЕПС по велосипедната инфраструктура и по уличната мрежа, на която за всички превозни средства е разрешена максимална скорост до 50 kм/час. Всички водачи на ИЕПС до 18-годишна възраст са длъжни да използват предпазна каска. Максимално допустимата скорост за движение на ИЕПС на територията на община Плевен е 15 км/час.

Забранява се движението на ИEПC по тротоарните площи на всички населени места с изключение на маркираните тротоарни велосипедни алеи. В урбанизираната територия на Плевен и землището на града се забранява движението на ИЕПС в следните зони и местни пътища: Градска градина; площад „Възраждане“; площад „Стефан Стамболов“; ул. „Васил Левски“ – в зоната от пл. „Възраждане“ до пл. „Свобода“; пешеходните алеи на защитената местност „Кайлъка“; детски и спортни площадки.

За нарушения на на виновните лица ще се налагат наказания „глоба“ в pasмep от 10,00 лв.до 50,00 лв.

Текстът на целия текст на проекта може да видите тук: https://www.pleven.bg/uploads/posts/proekt-za-dopalnenie-na-naredba-3-na-obshtinski-savet-pleven.pdf

#тагове:

НАЙ-НОВИ: