Над 2000 пациенти са получили помощ в Клиниката по неврология на болница „Сърце и Мозък“

22.07.2022 10:08

2292 пациенти, стотици благодарности към екипа, част от тях оставени и в писмен вид – това е равносметката за последната една година на клиниката по неврология в „Сърце и Мозък”, Плевен. „Най-ценната оценка за нашата работа е тази на пациентите ни. Благодарни сме за тяхното доверие, за думите на благодарност, които много от тях са написали и в нашата Книга на пациента“, споделя началникът на клиниката проф. д-р Пламен Божинов.

Още със създаването на клиниката екипът ѝ решава към задължителната медицинска документация да добави и Книга на пациента  за отзиви, мнения и впечатления. Целта на проф. Божинов е чрез обратната връзка от пациентите да подобрява детайлите и постига пълна хармоничност в ежедневната работа на клиниката.

На една от последните страници своята благодарност остави и един от популярните и обичани родни актьори – Александър Алексиев, познат на мнозина като доктор Василев от сериала „Откраднат живот“.

 

Стотици от тях пожелаха да напишат впечатления в Книга на пациента

„Благодаря от сърце на болница „Сърце и Мозък“, Плевен и в частност на екипа на проф. Пламен Божинов за вниманието, грижата и високия професионализъм. Живял съм 13 години в Щатите и в Англия и имам база за сравнение. Затова искрено се радвам, че и в България мога да видя този висок стандарт на грижа към пациента. Лично мен такъв тип отношение ме кара да се чувствам спокоен. Надявам се все повече медицински заведения у нас да наложат този модел на работа, за да може хората да получават най-добрата грижа за своето здраве. Да, в болница „Сърце и Мозък“, Плевен имат уникална база, но имат и нещо друго, много важно – великолепни специалисти, които влагат душата и сърцето си, за да лекуват. Благодарение на техните грижи към мен ще успеем да изкараме и нашето представление на сцената на плевенския театър“, е написал Алекс Алексиев.

На предходни страници четем мнения, оставени и от други пациенти от различни точки на страната – Троян, Дулово, Павликени, Търговище, Оряхово, Велико Тръново, Варна,..:

„Уважаеми лекари, сестрички и санитарки, Благодаря Ви! За грижите, вниманието и уважението! За болницата мога да кажа само едно – перфектна. Вие всички ми върнахте вярата ми в медицината.“

Стефка Минчева, на 60 г., гр. Троян

„Казвам се Данаил Петров от Шипково. Всеки човек, изпитващ болка, се страхува. Същото изпитах и аз и потърсих помощ в болница „Сърце и Мозък“ – неврология, гр. Плевен. Тук срещнах професионализъм, за който дори не знаех, че съществува, човещина и милосърдие в пълния смисъл на думата…Хора, вярвайте, Вие сте родени за тази професия! Бъдете живи и здрави! Проф. Божинов, имате най-прекрасния екип! С цялото ми уважение и благодарност!“

Ваш пациент: Д. Петров

„…Убедена съм, че всяка болница, която има подобен сплотен екип от блестящи, сърдечни и отговорни към работата си лекари, трябва да се гордее с тях! Това са хора с призвание, доказани професионалисти и диагностици, заслужаващи уважение и поклон! Благодаря Ви от сърце!…“

Милка Иванова Стефанова, гр. Търговище

Клиниката по неврология на болница „Сърце и Мозък”, Плевен разполага с 30 болнични легла, като за пациентите се грижат петима опитни специалисти по неврология. Част от екипа са и 8 специализанти и 8 медицински сестри. В клиниката се извършват всички дейности от съвременната комплексна диагностика и лечение на неврологичните заболявания с най-модерната апаратура и съвременна терапия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: