Дамски парфюми 2022: топ 5 на най-хубавите аромати

21.07.2022 17:29

Има парфюмни класики, като Chanel №5 и J’adore Dior, които са се превърнали в абсолютен символ на женствеността и никога не излизат от мода. Новият век обаче има своите емблеми, заемащи челни позиции сред най-търсените дамски парфюми, актуални и през 2022 година. Кои са те, открийте в следващите редове.

За зрелите дами

Всяка жена, изградила собствения си стил, знае много добре какво търси в един аромат и какво иска да заяви с него. Затова вече е избрала този, който я допълва и, на който може да заложи при всякакъв повод. През последните десет години La Vie Est Belle на френската къща Lancome и Si на италианския моден бранд Giorgio Armani могат да се борят за титлата за най-хубавия дамски парфюм. Две ухания, зад които застават лица като Джулия Робъртс и Кейт Бланшет, които печелят симпатиите на жените по цял свят със своята харизма, елегантност и класа.

Първият аромат ви кара смело да заявите “Животът е хубав!”, връщайки ви към всички преживявания, изградили личността, която сте в момента, заедно с жизнерадостна комбинация от круша и къпина, подчертани от нежен жасмин, потаен ирис и освежаващ портокалов цвят. А за финал, подсладени от ванилия и пралина.

Второто ухание е за модерната жена, която съчетава умело кариера и личен живот. Успешна бизнес дама, грижовна майка или комбинация от двете, в него ще се припознае всяка жена със стил. Подобно на наименованието си и в ароматната композиция се залага на семплия почерк. Нотки на кадифен касис се допълват от сладка бяла фрезия и майска роза. Тези чувствени акорди са балансирани от благородни дървесни тонове, ванилия и пачули.

За младите момичета

Годините между 20 и 30 е периодът, в който търсим себе си, успехи и неуспехи се редуват постоянно, изпробваме различни стилове на обличане и ухания, докато не открием тези, които ни пасват най-добре. Тогава ни е трудно да се задоволим само с един и сме склонни да си съставим колекция от дамски парфюми. Онлайн сайтове като MAKEUP ни дават възможността да открием селекция от топ дамски парфюми 2022 и да открием единствения!

Good Girl от Carolina Herrera заблуждава с името си. Това е ароматът на съблазнителката, която обаче не отстъпва по интелект на красотата и чара си. Този мотив е загатнат с нотки на кафе и бадеми, допълнени от жасмин и тубероза, нежно поръсени от горчиво какао. Перфектната комбинация между сила и нежност.

Lancome Idole е уханието на непрестанно дерзаещите момичета, борещи се да постигнат целите си във всеки един момент. На новите лидери, които ще променят света към по-добро! За да ги характеризират, парфюмеристите от френския бранд комбинират свеж бергамот и сочна круша в началото, а след това ги обгръщат в чувствен воал от роза и жасмин, извеждайки ги до силния финал от бял мускус, кедър, ванилия и пачули.

Следва един дълготраен дамски парфюм, олицетворяващ силата и смелостта да бъдеш свободен. Libre от Yves Saint Laurent е искрящ контраст от мандарина, лавандула, къпина и жасмин, подсилени от мускус, бял кедър и сива амбра.

Потопете се в царството на ароматите и изберете този, който ви описва най-добре!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: