Топлофикация Плевен: Намаляването на ДДС прави увеличението на топлинната енергия за плевенчани под 1%

16.07.2022 11:17

SAMSUNG CAMERA PICTURES

            „С влизането в сила на редуцираното ДДС увеличението на топлинната енергия за абонатите на Топлофикация Плевен става под 1%. Сигурен съм, че променената цена няма да бъде усетена от нашите абонати.“ каза изпълнителният директор на Топлофикация Плевен инж. Йордан Василев.

Енергийният специалист разясни, че реално увеличението на цената на топлинната енергия за абонатите на Топлофикация Плевен не е 11,05%, както бе обявено, а едва 0,87%, което е твърде незначително на фона на огромното поскъпване на природния газ и е изцяло в полза на клиентите на дружеството.

„Доволен съм, че абонатите ни няма да бъдат товарени с допълнителни разходи, но се надявам Държавата да обърне внимание на българските топлофикации и да ги компенсира адекватно. Все пак трикратното увеличение на цената на природния газ драстично увеличава себестойността на произведената продукция. За да отделяме пари за инвестиции в ремонти, нови съоръжения и обновяване на топлопреносната мрежа, имаме нужда от компенсации.“ каза инж. Йордан Василев.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: