Спартак започва утре с един от силните отбори във Втора лига

15.07.2022 13:50

Утре /16 юли/ Спартак (Плевен) е домакин на Марица (Пловдив) в среща от първия кръг на футболното първенство на Втора професионална лига. Двубоят е от 18:30 часа на стадион „Плевен“.

Треньорският щаб на Спартак може да разчита на всичките си налични футболисти. Изключението са бразилските полузащитници Бруно Франко и Клаубер Сантана, чийто документи са все още в процедура на изготвяне за да бъдат картотекирани.

„Марица е сред най-силните отбори във Втора лига. Притежават футболисти с богат опит и добър колектив като цяло. Респект и уважение към противника. Ние ще излезем и ще направим възможното да ги победим. Такава ще е нагласата ни за всеки мач. Започваме един дълъг сезон, с много битки и все тежки. Ще ни е трудно в началото, защото повечето от футболистите ни досега са играли на по-ниско ниво. Допълнително затруднение е, че на този етап не можем да използваме Бруно Франко и Клаубер Сантана. С двамата класата на отбора нараства значително. Традициите на Спартак (Плевен) не позволяват да се оплакваме, нито да се страхуваме. Напротив, приемаме предизвикателството и ще направим възможното за изпълним целите си – утвърждаване във Втора лига. Разбира се спокойното „живуркане“ не ни е приоритет. Ще продължаваме да работим за израстването на отбора и при постигнати добри резултати в хода на първенството, ще търсим и по-предно класиране“, коментира старши треньорът на плевенският тим Красимир Бислимов.

Втора професионална лигаI кръг – 16 юли 2022 г., събота, 18:30 часа:

Спартак (Плевен) – Марица (Пловдив)

Стадион: „Плевен“

Главен съдия: Борис Попов – Русе

Асистенти: Владимир Ташков – Русе и Живко Петров – Варна

Четвърти съдия: Кристиян Тодоров – Варна

Съдийски наблюдател: Тихомир Боболов – Велико Търново

 

Информация: Димитър Стефанов

Снимка: фейсбук

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: