Какво да вземете предвид при избора на бебешка кошара?

15.07.2022 7:31

Изборът на бебешка кошара е едно от най-трудните решения на всеки родител. Как да намерим идеалния модел? Ето няколко съвета, свързани с най-често задаваните въпроси за бебешката кошара.

Удобното и приветливо място за спане е нещо, от което едно малко дете се нуждае от първите дни от живота си. Ето защо много родители прекарват безсънните си нощи при избора на бебешка кошара . Решението не се улеснява от факта, че броят на моделите, налични на пазара днес е наистина огромен. Ако не вярвате, разгледайте бебешки кошари на Bghlapeta.com, където ще откриете не само широка гама артикули, но и  много уникални предложения сред които да избирате.

Източник на изображение:

Бебешка кошара – с какво да се съобразим при избора си?

Трябва да се съобразите не само с избора на оптимален матрак, но и с формата, размерите, височината и допълнителните удобства на бебешката кошара. Как разбирате за всичко това? Достатъчно е да вземете предвид няколко важни момента.

Размери на бебешка кошара

Стандартните размери на бебешки кошари са 140х70см и 120х60см . И двата варианта са най-удобни за малки деца, така че само съобразете размера с вашето пространство. Интересен вариант са и разтегателните кошари, към които впоследствие можете да закупите по-голям матрак.

Бебешката кошара ще расте ли с детето?

За много родители покупката на кошара е инвестиция за следващите няколко години. Ако и вие искате мебелите да служат на вашето малко дете повече от година, проверете внимателно дали избраният модел е пригоден за използване в развитие. Най-важни в случая са стъпалата, а дори и целият парапет и височината на матрака.

Бебешки кошари, които успешно можете да използвате както в стаята на бебето, така и на две-тригодишното дете са тези, при които матракът може да се регулира във височина (за предпочитане три нива).

Бебешка кошара – със или без чекмедже?

Голямо удобство при бебешките кошари несъмнено е долното чекмедже, което може да се използва, например, като място за съхранение на спално бельо, спален чувал или други принадлежности . Нищо чудно, че бебешките кошари с чекмеджета стават все по-популярни.

Въпреки това, ако сте предвидили голям скрин в стаята на вашето дете, можете успешно да изберете модел с декоративни крака . Той е „по-лек“, по-деликатен и със сигурност по-подходящ за малки пространства.

Бебешка кошара – със или без повивалник?

Все по-често на пазара се появяват и детски мебели в различни конфигурации, например кошара с малък скрин. Закупуването на такъв модел е добра идея, ако искате да обзаведете стая от една серия или искате да спестите място. Интересен вариант са от своя страна бебешки кошари с маса за повиване. Ако обмисляте такъв модел, уверете се, че подложката за повиване е лесна за разглобяване.

Бебешка кошара, къщичка с балдахин, на приказна тема

И така, как да сбъднем мечтите на децата?

Последният важен въпрос е, разбира се, външният вид на бебешката кошара, който трябва да бъде съобразен със стила на интериора.

Така че, ако търсите модел, който идеално ще се слее с интериора на стаята, дори когато детето иска да промени аранжировката, бялата бебешка кошара ще ви хареса. Също толкова универсални и вечни са, разбира се, дървените легла в естествения цвят на бор или дъб. Те изглеждат блестящо както в стаи в скандинавски стил, така и в такива с бохо или модерна естетика.

На свой ред детската кошара е сбъдната мечта за много по-големи деца. Характерният модел с козирка бие рекорди по популярност, особено ако е украсен с цветни лампи, които правят интериора още по-уютен.

Какво ще кажете за бебешки легла с балдахин? Противно на външния вид, той е не само идеален избор за малки принцеси, но и за бебета , които се нуждаят от напълно комфортни условия в първите месеци от живота си – топлина, тъмнина и уютна обстановка около мястото за сън. Тук бебешко креватче с балдахин ще бъде перфектно!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: