Общински съветник в Плевен с четири медала от международен турнир по плуване

14.07.2022 11:33

Общинският съветник Георги Славов от състава на Общински съвет – Плевен записа пореден успех на спортното поприще. При силната конкуренция от над 200 състезатели от осем държави, участници в Международния турнир по плуване, провел се в град Варна, Славов спечели четири медала – 1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови.

„Турнирът беше оспорван, участвахме близо 200 състезатели от България, Румъния, Кипър, Унгария, Египет, Либия, Алжир и ОАЕ. Разделени в различни възрастови групи от 25 до 90 години считам, че успях да се представя достойно в моята възрастова група – от 50 до 55 години“, сподели след надпреварата Георги Славов. Допълва, че и четирите медала са изключително ценни за него, като при златния и сребърния е успял да подобри и личните си постижения за годината. В момента общинският съветник тренира усилено за предстоящото открито Държавно първенство по плуване, което ще се проведе в началото на м. септември отново във Варна.

Георги Славов е част от групата общински съветници на БДЦ в състава на Общински съвет – Плевен, член е на постоянните комисии по „Бюджет и финансова политика“ и „Здравеопазване и социална политика“. По професия е преподавател по физическо възпитание и спорт, майстор е на спорта по плуване, съдийски наблюдател е и в Efbet Първа професионална футболна лига.

„Ще се радвам спортните ми успехи да са пример за подражание и стимул за по-младите, както и да допринасят за популяризиране на спорта в общината. Плевен има своите традиции в плуването, имаме и много талантливи деца, които тепърва ще ни радват с постиженията си в спорта“, сподели Георги Славов.

Това информират от ОбС – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: